368.media

Ексчлена дирекції «Центренерго» заочно взяли під варту

Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому члену дирекції ПАТ «Центренерго», який спільно з іншими особами підозрюється у зловживанні службовим становищем та підробці офіційних документів в інтересах комерційної фірми.

Після затримання підозрюваного та не пізніше ніж через 48 годин з часу доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

У листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» з метою виконання завдань з виробництва електроенергії уклало з комерційною компанією договір на поставку газу. У травні 2020 року відповідно до умов договору енергогенеруюче підприємство здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на наступний місяць. Проте фактично газ був поставлений не на усю виплачену суму і як наслідок у комерційної компанії утворилась заборгованість перед ПАТ «Центренерго».

Щоб зменшити борг працівники комерційної структури вступили у злочинну змову з посадовцями «Центренерго» та підробили офіційні документи. У результаті ціна вже фактично поставленого газу збільшилась, а сума боргу зменшилась на понад 8 млн гривень, що завдало суттєвих збитків підприємству.

Дії чинного та двох колишніх працівників «Центренерго», а також представника комерційної структури кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК. На сьогодні триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи перед скеруванням їх до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Exit mobile version