368.media

Директору «Ізюмського приладобудівного заводу» призначили заставу у 2,6 млн гривень

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,6 млн гривень директору «Ізюмського приладобудівного заводу» Сергію Філоненку, котрого звинувачують у корупції та недостовірному декларуванні. Про це редакції 368.media  стало відомо з матеріалів судової справи № 991/4936/22.

За версією детективів НАБУ, Філоненко перераховував кошти ТОВ «Оптимумспецдеталь» за договором від 26 квітня 2016 року без реального постачання товарів. Для цього він вступив в змову з директором приватного підприємства та невстановленою слідством особою, що фактично здійснювала керівництво  фірмою протягом 2016-2017 років.

Зокрема, безпідставно з рахунків держпідприємства було перераховано на адресу ТОВ «Оптимумспецдеталь» 2,44 млн гривень.

Окрім того, слідством встановлено, у декларації за 2020 рік Філоненко не вказав об’єкт нерухомості, площею 53,5 кв.м, котрий був придбаний 27 серпня за ціною 82,47 тис. болгарських лева, що становило на той час 1,32 млн гривень.

25 жовтня 2022 року Сергію Філоненко повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 та ч.1 ст. 366-2 КК.   28 жовтня Вищий антикорупційний суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,6 млн гривень. Підозрюваний подав апеляцію.

Зазначимо, син Філоненко, котрий тривалий час проживав за кордоном, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, повернувся до країни та воював у спецпідрозділі KRAKEN. Він загинув під селом Руська Лозова 5 травня 2022 року від осколкового поранення.

Нагадаємо, на «Ізюмському приладобудівному заводі» виготовляли оптичні прилади для протитанкових ракетних комплексів українського виробництва «Стугна-П». Окупанти повністю знищили завод авіабомбардуванням, а потім пограбували те, що залишилося.

Exit mobile version