368.media

Нацполіція встановила окупантів, котрі мародерили на Київщині

Нацполіція повідомила підозри у порушенні законів та звичаїв війни шістьом російським військовослужбовцям. Тексти підозр оприлюднив Офіс генпрокурора.

У березні  під час тимчасової окупації частини Київської області у селі Богданівка російські солдати вдавалися до пограбування будинків. Зокрема, у період із 13 по 29 березня проникали до помешкань об’єднання власників житлових будинків «Нова Богданівка».

В’ячеслав Бояркін (1995) та Аблай Нуртишев (1988) з Самарської області,  що служать у 30-й  мотострілковій бригаді, через вхідні двері заднього двору потрапили до будинку і на очах власника забрали  два мобільні телефони, ноутбук, золотий браслет, два наручних годинники. Заволодіння цими предметами не виправдане військовою необхідністю і скоєно виключно із корисливих мотивів.

Данил Бороденко (2001), Нікіта Харьков (2001), та Владіслав Єфімов (1998) із Челябінської області, що служать у  239-му гвардійському танковому полку пограбували три будинки за відсутності господарів.

Зокрема, забрали комплект військової форми (український піксель), бронежилет, кавказьку шашку (1989, нагородна зброя), військовий ніж «Глок», приціл для снайперської гвинтівки «Драгунова», десять пляшок горілки, три жіночі наручні годинники, жіночі ювелірні прикраси (сережки, підвіска, ланцюжок із підвіскою, сережки та кулон), три мобілки, планшет, пам’ятні монети, дві дерев’яні люльки та ін.

Євгеній Петряшин (1998) із цієї ж військової частини виніс із будинку 13 пляшок елітного алкоголю, три мобілки, елітну чоловічу та жіночу косметику, срібний браслет, трохи одягу, продукти, електричну зубну щітку та електростимулятор. Надалі він вліз у ще один будинок і без насильства до господаря забрав чоловічі флісові штани та куртку.

За порушення законів та звичаїв війни (ч.2 ст.438 КК) їм загрожує від 8 до 12 років ув’язнення.

Exit mobile version