368.media

Житель Чернігівщини працював агентом ворога

Жителю Новгород-Сіверського району Чернігівщини, який працював ворожим агентом, повідомлено про підозру. Про це повідомляють Офіс генпрокурора и СБУ.

За даними слідства, завербований агент збирав інформацію про місцезнаходження та кількість військовослужбовців, військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань. Отриману інформацію він надсилав представникам країни-агресора на один з Інтернет-месенджерів.

За даними слідства, затриманим виявися громадянин рф, який вже декілька років проживав в одному з прикордонних селищ Чернігівської області та займався пасажирськими перевезеннями. Крім цього, він періодично їздив до росії, де відвідував своїх родичів та вирішував особисті питання. Таким чином потрапив у поле зору спецслужб країни-агресора. Встановлено, що під час однієї з таких поїздок він був завербований кадровим співробітником фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності на півночі України.

Йому повідомлено про підозру за надання інформації про розташування ЗСУ державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК).

Exit mobile version