368.media

У Києві посередники у справі Злочевського намагались отримати 1,8 млн доларів

Детективи НАБУ викрили двох осіб громадянина, який є обвинуваченим у корупційній справі, що розглядається у ВАКС, на підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

У 2020 році вказані особи вперше звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Прикриваючись нібито зв’язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати особу сплатити понад 1,8 млн доларів для позивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин.  Зловмисників затримано на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів — 50 тис. доларів.

Розслідування злочину розпочато за заявою обвинуваченого. Дії чоловіків кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.190 КК.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відмовився повертати обвинувальний акт прокурору та закривати кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра екології Миколи Злочевського в наданні 5 млн доларів неправомірної вигоди керівництву НАБУ і САП.

Exit mobile version