368.media

На Буковині викрили адвоката, котрий співпрацював з пропагандистом Соловйовим

На Буковині ворожого інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про внутрішній стан в регіоні та дискредитував Сили оборони України. Про це повідомляє СБУ.

Серед його найпоширеніших «вкидів» – це дописи в забороненій соцмережі «Вконтакте» про нібито загострення суспільно-політичної ситуації в західній Україні через війну з рф.Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку.  Також він «розганяв» брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій.

Саме йому агітатор допомагав формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і «ток-шоу» на телеканалі «россия 1». За це поплічник агресора сподівався отримати громадянство рф та оселитися в одному з населених пунктів підмосков’я.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Чернівецької області, який раніше займався адвокатською практикою. Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки окупантів, а також виправдовував їхні воєнні злочини. Таким чином він потрапив у поле зору представників кремлівських інформресурсів і розпочав з ними «співпрацювати» на шкоду державній безпеці України.

Для спілкування з ними використовував месенджери та анонімні Телеграм-канали країни-агресора. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами його листування з ворогом.

На підставі зібраних СБУ матеріалів, зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Exit mobile version