368.media

В СБУ пояснили обшуки у «Довженко-Центрі»

Обшуки у приміщенні  київського національного кіноархіву «Довженко-Центру» проходять за справою про зловживання владою одним із колишніх керівників установи. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Одному із колишніх посадовців центру готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

За даними ЗМІ, формальним приводом до обшуків є пошук зв’язків колишнього гендиректора центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч.

.

Держкіно 2 листопада повідомило про відсторонення Олени Гончарук від виконання обов’язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Вона залишається на посаді керівниці музею кіно «Довженко-Центру». Також Держкіно оголосило про призначення Юлії Каждан новою в.о. гендиректора «Довженко-Центру». За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

Команда «Довженко-Центру» заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.  Надалі оголосили новий конкурс. 8 листопада новопризначена в.о. директора Юлія Каждан вперше зустрілася з командою на порозі біля входу до офісу. Однак всередину будівлі співробітники її не пустили.

«Довженко-Центр» повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. Центр раніше звинуватив Держкіно в спробі його ліквідувати, однак Держкіно це заперечує.

 

Exit mobile version