368.media

Родина голови окупаційної адміністрації Запорізької області веде бізнес в Україні

Родина екснардепа та голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького веде бізнес в Україні. Про це редакція 368.media   дізналася з досьє, зібраного OSINT-розслідувачами з Molfar.

Після призначення окупантами у червні 2022 року, першимвчинком Балицького було розпорядження про анулювання кредитних боргів громадян перед українськими банками.Сім’я зраднкиа практикує умисне банкрутство підприємств, щоб уникнути сплати боргів за кредитами – юридичні особи сім’ї є відповідачами у низці судових справ щодо несплати податків та заборгованості за договорами.  У період з 1993 по 2018 Балицьким і його родиною було засновано 19 юросіб, 11 з яких припинили діяльність через процедуру банкрутства (7 юросіб), чи спрощену процедуру припинення діяльності (4 юрособи) — ТОВ «Запорізький Пивоварний Завод №1», ВАТ «Мелітопольський Завод «Автогідроагрегат», ТОВ «Мелітопольський автогідроагрегат» и т.п.

У 2014 та 2015  роках Балицький некоректно декларував активи сім’ї, забувши згадати у декларації доходи від спільного бізнесу старшого сина та купівлю дружиною п’яти літаків Cessna Model 172 RG 1980-1982 років випуску загальною вартістю від 200 до 500 тис. доларів, які родина не могла собі дозволити згідно з задекларованими доходами. У декларації за 2014 не вказав дохід від підприємницької діяльності ТОВ «Лігіон», 50% якої на 2014 належало Балицькому Олександру.

У 2018 дружині Балицького, вдалося «відмити» 30 млн гривень під приводом того, що це був подарунок їй від покійного брата чоловіка. Через місяць цю ж схему, але вже на 20 млн гривень спробував втілити сам Балицький, проте цього разу рішення суду скасували через оскарження податкової.

У серпні цього року СБУ повідомила про розслідування кримінальної справи відносно Балицького за підозрою в колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору та порушенні законів та звичаїв війни. Було встановлено, що він причетний до незаконного вивезення 650 тис. тон українського зерна вартістю понад 200 млн доларів з тимчасово окупованих територій півдня. Зокрема, Балицький видав розпорядження, на підставі відбулася незаконна передача майна 7  агропромислових комплексів та зернових терміналів на території Запорізької області псевдопідприємству «Державний зерновий оператор». Тоді ж СБУ повідомила про накладення арешту на майно та корпоративні права, які належать Балицькому та його сім’ї, на загальну суму понад 149 млн гривень, у складі цього майна окремо вказані чотире повітряних судна малої авіації, які знаходяться в Київській області.

Родина зрадника

Дружина Наталія Балицька. Педагог-психолог, була директором ПП ТРК «ОлЖеКа». Є одним із засновників юрособи ПрАТ «Салют»  зі статутним капіталом 2,4 млн гривень (база відпочинку в Кирилівці «Салют»), а також  ТОВ «Авіацийна група» зі статутним капіталом 4,9 млн гривень – ремонт та технічне обслуговування повітряних та космічних літальних апаратів. З 2010 відкрито  ФОП з КВЕД «Надання в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна».

Згідно з декларацією у березні 2016 купила нежитлове приміщення 97 кв. м в окупованому Севастополі. У березні 2017 за 5 млн гривень придбала 100% права власності на зупинковий комплекс у Севастополі на загальну площу 166 кв. м за адресою проспект Жовтневої Революції, 13/1 – адреса кафе Bouquet garni (раніше Obbligo Morale), яким зараз володіє син Олександр.  У жовтні 2018 була опублікована у списку як керівник Ансамблю «Тобольська перлина». Згідно з декларацією Балицького, дружина також володіє земельною ділянкою на 20 тис. кв. м у с. Костянтинівка Мелітопольського району у та 5 літаками: Beech Beech BE76 Duchess (1 шт) та Cessna Cessna Model 172 RG (4 шт).

 

Старший син Олександр Балицький — власник кафе Bouquet garni у Севастополі, володів баром Q Bar (зачинився у лютому 2022 року). У жовтні 2014 разом з Наталією зареєстрував російську юрособу ТОВ «7Я» (діяльність ресторанів) у Севастополі, з березня 2017 року  є єдиним засновником юрособи, прибуток якого за 2021 склав 1,1 млн рублів. УЗ березня 2016 відкрито ІП з діяльністю у сфері ресторанів та послуг з доставлення харчових продуктів. З вересня 2018 також є засновником з часткою 60% у юрсобі ТОВ «Альянс» (діяльність ресторанів) разом із Кравченком Олексієм Вікторовичем (20%) та Сердюком Василем Васильовичем (20%) та засновником з часткою 100% у юрособі ТОВ «Куратор Крим» (діяльність ресторанів). Згідно Inst, також займається здаванням яхт в оренду, імовірно, працює в Angel of Wales, захоплюється стрибками з парашутом, їздою на мотоциклі, полюванням. Дружина Балицька (Шишкіна) Ганна, яка працює директором кафе Bouquet garni.

Середній син Сергій Балицький –  ймовірно, навчається у Медичній академії ім. С. І. Георгієвського у Сімферополі; дівчина Сергія – Кривошеєва Анастасія.

Батько Віталій Балицький разом із сином Євгеном є засновником 7 юросіб.  Володіє будинком у Мелітополі, вул. Героїв Крут 1/5 та двома земельними ділянками (2310700000:01:013:0066, 2310700000:01:013:0065).  Мати зрадника Ніна Балицька  володіє двома квартирами у Мелітополі, вулиця Героїв України 14, квартири 35 та 36.

Сестра зрадникаКатерина Özdemir одружена з турком, який є менеджером з продажу нерухомості в Аланії, Туреччина. Можливо, у Балицького є нерухомість в цьому регіоні. Також з 2008 до 2017 була одружена з Голамрезою Золфагарі – іранцем, який має посвідку на проживання в Україні, на жовтень 2022 є співвласниками ТОВ «Альбіон Тревел», ще один співвласник – громадянин Ірану Ярі Реза Хоссейн;Катерина також була власницею 30% ліквідованого у червні 2019 ТОВ «Ен Енд Ес Трейдінг Компані», іншими 70% якого володів Голамреза.

Ховати майно від санкцій Балицькому і родині допомогають наступні зрадники:

Ймовірно, через Кочеткову Ірину Балицький також має нерухомість в Україні. Кочеткова була його помічницею, коли Балицький був депутатом, також її номер телефону прив’язаний до ФОПа дружини Балицького, а її чоловік невдало балотувався від Опоблоку у 2015 в Київську міську раду. Мати Кочеткової володіє часткою у компанії дружини Балицького, а Ірина також була директором компанії, якою через кіпрську юрособу та номінальних власників ймовірно володів Балицький. На жовтень 2022 знайдений один літак, зареєстрований на Кочеткову.

Шостак Олег Леонідович –  колишній депутат Мелітопольської міськради від ОПЗЖ, директор приватної телекомпанії МТВ-плюс сім’ї Балицького.

Данильченко Галина Вікторівна  – є директором ТОВ «МЗПК», що належить Балицькому. Також є головою окупаційної адміністрації Мелітополя.

Обухів Максим Аркадійович  –  радник так званої «прокуратури ЛНР», ексзаступник прокурора Мелітопольського району, зять вдови Олега Балицького, Русило Ольги;
Шерстюк Євген В’ячеславович – помічник народного депутата Євгена Балицького у Верховній раді 7-8 скликань;

Ярчук Віталій Анатолійович  – директор юросіб ТОВ «Мелітопольський Автогідроагрегат» та АТ «Салют», також разом із Балицькими був засновником ТОВ «Мелітопольський».

Кравченко Олексій Вікторович  – на 2008 разом із Балицькими був засновником «Мелітопольський». З 2008 є одним із засновників юрособи ТОВ «Житичі Інвест» (організація будівництва будівель). З серпня 2022 також є засновником юрособи Олександра Балицького у Севастополі ТОВ «Альянс» (діяльність ресторанів).

Сердюк Василь Васильович – на 2008 рік разом із Балицькими був засновником ТОВ «Мелітопольський Завод Підшипників Сковзання». З 2012 по 2018 був засновником та директором ТОВ «Харківська Фруктова Компанія» (вирощування насіннячкових та кісточкових фруктів). З 2016 – засновник ФГ «Фруктове СВВ» (вирощування насіннячкових та кісточкових фруктів); з 2018 засновник ТОВ «Фрукти Харкова». З квітня 2018 по липень 2022 був засновником ТОВ «Наші Фрукти» (вирощування насіннячкових та кісточкових культур) з адресою реєстрації у с. Перлина, Крим. З травня 2019 є засновником ТОВ «СВКА Маркет» (виробництво продукції з м’яса забійних тварин та м’яса птиці) з адресою реєстрації у м. Сонячногірськ, Московській обл. З серпня 2022 також є засновником юрособи Олександра Балицького у Севастополі ТОВ «Альянс».

Кочеткова (Панченко) Ірина Валеріївна  – була помічницею Балицького на громадських засадах.  З жовтня 2021 Кочеткова зареєстрована як ФОП з основним КВЕД: надання в оренду повітряних транспортних засобів, при цьому другий КВЕД – надання в оренду й експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна – збігається з основною діяльністю ліквідованого ЛІУ. Ймовірно, об’єкти нерухомості, якими володіло ЛІУ, можуть на 2022 бути зареєстровані на її ФОПа. Крім того, на жовтень 2022 на Кочеткову зареєстрований літак Cessna 152 1978 року випуску, подібні літаки Cessna 1980-1981 року випуску зареєстровані також на Балицьку. На липень 2022, ймовірно, мешкала в Польщі.

На жовтень 2022 має чинний сертифікат на техобслуговування літаків, у реєстрі Кочеткова досі вказана відповідальним керівником. На номер телефона Ірини +380975114874 зареєстрований номер телефона Наталії Балицької, Ірина також підписана в телефонних книгах як Балицкая. Балицька є власницею 97,7% цього ТОВ, яке займається ремонтом і технічним обслуговуванням повітряних і космічних літальних апаратів, з серпня 2015 до червня 2019 директоркою ТОВ була Ірина, 2,3% компанії володіє Панченко Тетяна Миколаївна – мати Ірини, телефон Тетяни також зазначений у ФОП Ірини. Також Ірина з травня 2016 до квітня 2019 була керівницею ТОВ «Логістікс Істейт Україна», яке займалося наданням в оренду й експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна, ліквідоване в грудні 2020. Ймовірно, володіли складським комплексом для зберігання пестицидів в Обухові. У період роботи Ірини власником ЛІУ була кіпрська юрособа Gatrio Investments Limited. В українському реєстрі кінцевими бенефіціарами в цей період були зазначені:
Громадяни Кіпру Agis Agapiou (до грудня 2017), Chris Georgiades (до грудня 2017), George Christodoulou (до грудня 2016), Achilleas Emilianou (до грудня 2017), Iliana Konstantinidis (до грудня 2017) та Christos Mavrellis (до грудня 2017) – ймовірно, номінальні власники, колишні та теперішні співробітники кіпрської юридичної фірми Chrysses Demetriades & Co. LLC, одним з напрямків діяльності є реєстрація компаній на Кіпрі та в інших юрисдикціях, мають команду російськомовних спеціалістів;

громадянин UK з кіпрською реєстрацією Stuart George Michael McBride – номінальний власник, працює Partner/Head of Shipping Department в Chrysses Demetriades & Co, є також директором низки юрсіб в інших юрисдикціях, зокрема, в UK та на Мальті (1, 2);

громадянин Німеччини з реєстрацією в Казахстані Jens Jungmann  з жовтня 2018 до ліквідації компанії, у тому числі з грудня 2019 – через 88 Invest Llp). Ймовірно, номінальний власник, є партнером у німецькому консалтинзі RSP International, який працює у Східній Європі та Центральній Азії, в т.ч. у Казахстані. Згідно з даними сайту компанії, Jens спеціалізується на дотриманні та керуванні ризиками, аудиті та консалтингу міжнародних компаній в Польщі та Україні.

 

Exit mobile version