368.media

У Кривому Розі голову банди рейдерів доправили до СІЗО

Суд у Кривому Розі вирішив взяти під варту 8 осіб, яких слідство вважає учасниками злочинної організації, що рейдерським шляхом здійснили захоплення промислового підприємства ПМТЗ «Агро-комплект». Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Йдеться, передусім, про закиди з боку правоохоронців на адресу президента Національної Федерації змішаних єдиноборств, давнього партнера і правої руки авторитетного очільника регіональної Федерації дзюдо Михайла Кошляка — 49-річного Сергія Самойленка на прізвисько «Сом» та ексдепутата Дніпропетровської міської ради, адвоката Андрія Бірюка.

Групу затримали за підозрами в створенні організованого злочинного угруповання (ч.1 ст.255 КК), учасники якого здійснили шахрайським шляхом (ч.4 ст.190 КК) заволодіння корпоративними правами та майновим комплексом підприємства, а надалі  намагалися відмивати здобути таким чином фінанси (ч.3 ст.209 КК). Згідно з остаточною версією силовиків, загалом було затримано 8 підозрюваних в оборудці, під час якої буцімто на підставі підробних документів члени ОЗУ ввели до складу засновників фірми близького родича, що дало можливість незаконно заволодіти корпоративними правами ТОВ та надалі переоформити право власності об’єкта нерухомості на  потрібну людину. Вважається, що внаслідок таких дій потерпілим було спричинено збитків на суму близько 16 млн гривень.

Exit mobile version