368.media

Помічника судді Одеського апеляційного суду підозрюють у корупції

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру у зловживанні впливом помічнику одного з суддів Одеського апеляційного суду, який  пообіцяв вплинути на іншого суддю цього суду. Про це повідомляє САП.

Як відомо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці Анні Беліогло. Їй інкримінували підбурювання до надання 1,7 тис. доларів   судді Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя  нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом. Також НАБУ і САП змінили підозру й адвокатці Беліогло.

Помічнику судді Романенку обрали запобіжний захід у вигляді 37 тис. гривень застави. На нього також поклали такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з чотирма особами щодо обставин кримінального провадження.

Exit mobile version