368.media

САП оскаржила вирок для ексдепутата Харківської міської ради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила  вирок, яким виправдали колишнього депутата Харківської міської ради, директора КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіля Аббасова від обвинувачень у зловживанні службовим становищем.  Цю скаргу розгляне Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

За версією обвинуваченням, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн гривень.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання надалі перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був Аббасов. Раніше ВАКС виправдав ексдепутата Аббасова від обвинувачення у зловживаннях.

Exit mobile version