368.media

У Маріуполі екссуддя отримав підозру за співпрацю з окупантами

Екссудді та адвокату з Маріуполя Олексію Турченко заочно повідомили підозру в добровільному зайнятті посади в незаконно створеному судовому органі на окупованій території. Про це йдеться у тексті підозри на сайті Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у липні адвокат Турченко обійняв посаду «керівника апарату Приморського районного суду Маріуполь «ДНР». Турченко вже начебто провів інвентаризацію судових справ для передачі їх до «Верховного суду «ДНР», а також перевірив приміщення суду. Про це 28 липня він із залученням представників ЗМІ публічно прозвітував перед службовцями «Верховного суду «ДНР».

Нагадаємо, що 2011-2018 роках Турченко був суддею Жовтневого райсуду Маріуполя з 2011 по 2018 роки, а потім звільнився за власним бажанням. Свого часу балотувався до Верховного суду й Вищої ради правосуддя.

У 2014 році його рішення дозволило уникнути відповідальності затриманому СБУ власнику донецької типографії, який друкував для бойовиків бюлетені, військові квитки та газети «Новоросія» й «Донецька республіка». Суддя випустив його під особисте зобов’язання, після чого фігурант утік та на даний час знаходиться в розшуку.

Наразі екссудді повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних судових органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК.

 

Exit mobile version