368.media

У Сумах заарештували заступника начальника слідчого управління поліції

Т.в.о. заступника начальника слідчого управління поліції в Сумській області заарештували з заставою в 780 тис. гривень. Про це редакція 368.media дізналася з ухвали суди по ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст.27 та ч. 3 ст. 369 КК.

Підозрюваний, на посаді начальника відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи, у жовтні вимагав вісім тисяч доларів хабаря від компанії «Група Айсберг». Офіцер керував розслідуванням справи щодо травмування робітника підприємства, котрий під час спроби самовільно розвантажити автомобіль з деревиною, допустив порушення правил техніки безпеки та отримав травму.

Слідчий зателефонував директору «Групи Айсберг» та наполіг на негайній зустрічі у дворі офісного приміщення. Офіцер заявив, що буде накладено арешт на автомобіль, на якому перевозилася деревина, а також, ймовірно, буде зареєстроване інше кримінальне правопорушення щодо законності ведення господарської діяльності під час якого також будуть застосовуватися різноманітні заходи забезпечення кримінального провадження.

При цьому він висловив вимогу передати йому гроші у сумі 10 тис. доларів, частину з яких він передасть керівництву поліції та прокуратури, за непритягнення директора до кримінальної відповідальності та подальше закриття кримінального провадження. Пізніше суму хабаря знизили до восьми тисяч.

Надалі офіцер залучив посередника для передачі коштів. З метою уникнення можливих спроб документування правоохоронними органами факту передачі хабаря висловив директору вимогу про передачу йому грошових коштів через адвоката. Схему вирішили розбити на два етапи. Під час передачі п’яти тисяч доларів поліцейського й адвоката затримали. Офіцеру повідомили підозру по ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК.

Цікаво, у суді виявилось, що офіцер має статут ветерана АТО, але на нього склали протокол за несвоєчасне подання декларації. Тому суд визначив йому заставу у 780 тис. гривень. Якщо він не внесе кошти, то його чекає два місяці у СІЗО.

Exit mobile version