368.media

Голова Селідівського райсуду допомагає колезі з російським паспортом

Голова Селидівського райсуду Донецької області Володимир Черков відмовився надавати інформацію щодо російського громадянства судді Юлії Переясловської. Про це повідомляє Prosud.

Громадянське об’єднання звернулося до Черкова з вимогою відрахувати  Переясловську зі штату  за наявність у неї іншого громадянства. На зразок того, як вчинив голова Верховного Суду Всеволод Князев з Богданом Львовом. У відповідь отримали: копію ще березневого рішення Ради суддів про те, що під час дії воєнного часу суд може не відповідати на запити про публічну інформацію

Таким чином на 9-му місяці повномасштабного вторгнення рф на територію України у суді Донецької області продовжує працювати суддя з російським громадянством, а голова суду замість рішення про відрахування її зі штату суду — продовжує ігнорувати проблему та надсилати не дуже доречні відписки.

Переясловська Юлія на посаді судді з 2016 року. З 2013 року працювала у Вищій раді юстиції помічником голови Вищої ради правосуддя  та провідним спеціалістом секретаріату. Дружина судді у відставці — Дінця Олександра Євгеновича, який з 2012 по 2017 роки. обіймав посаду судді Вищого адміністративного суду України. Працюючи суддею, Переясловська дозволяла собі роками перебувати на анексованій  території та користуватися там паспортом громадянина рф, який вона отримала наприкінці 2019 року у Севастополі.

Ще до вступу до громадянства вона придбала квартиру у місті Севастополі, площею 134 кв.м, яку записала на свою рідну тітку (сестру матері) у 2016 році. Зокрема, у зазначеній квартирі вона проживала в період відпустки, яка тривала майже 2 роки — з 26 жовтня 2018 року по 19 серпня 2020 року. Після того, як т.зв. «УМВС Росії по м. Севастополі» видало Переясловській паспорт громадянина РФ 24 жовтня 2019 року, менш ніж за два тижні — 5 листопада 2019 року на сторінці «Місце проживання» нового паспорта з’явився штамп з реєстрацією в її севастопольській квартирі.

Особа, яка давала присягу українському народу чесно та сумлінно здійснювати свої повноваження, приблизно 9 разів під різними приводами (лікарняні та відпустки) виїжджала на територію держави-агресора та анексованого півострова. Загальний термін перебування за межами підконтрольної території України цієї дами – понад 2 роки (з них приблизно 4 місяці на території рф у 2018 році). Тому Переясловська, яка заробляє в Україні близько 70 тис. гривень на місяць, знаходиться в окупованому Криму в середньому на рік більше, ніж на підконтрольній Україні території, а також витрачає зароблені в Україні гроші та сплачує податки на користь держави-агресора.

До того ж після отримання громадянства рф Переясловська, використовуючи паспорт громадянина росії, проходить російські пункти пропуску для в’їзду біля підконтрольні рф. А паспорт громадянина України їй дуже зручно використовуватиме для проходження українських КПВВ.

Щодо її роботи в суді, то дана суддя у зв’язку з особистою політичною упередженістю відмовляється від розгляду кримінальних справ за статтею «створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань» та подає заяву про самовідведення або приймає рішення про звільнення від кримінальної відповідальності таких осіб.

За даними журналістів, в окупованому Севастополі суддя проживає в елітній квартирі за адресою вул. Паркова 14в, яка належить тітці судді. Проте у родини судді наявне майно і на материковій частині України, до прикладу:

Квартира площею 123 кв.м у Києві, яка належить самій судді;
Квартира площею 93 кв.м на столичному Печерську подарована матері судді;
Будинок 133 кв.м у Київській області (також належить матері)
Кілька квартир у Донецьку та Донецькій області.

Exit mobile version