368.media

Суддю з Сімферополя вирішили арештувати заочно

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Віктору Крапку, який обіймає посаду судді в окупованому Сімферополі. Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів у справі по ч. 1 ст. 438

Указом президента рф у 2019 році Крапка призначили «суддею» незаконно створеного судового органу – «Киевского районного суда» у місті Сімферополі.

У 2021 році Крапко застосував запобіжний захід до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, арештувавши його на два місяці. Джелялова затримали за сфабрикованими матеріалами щодо нібито сприяння ним у вчиненні підриві газопровідної труби у селі Перевальне Сімферопольського району АР Крим із використанням вибухового пристрою.

Слідчий СБУ зазначає, що Крапко грубо порушив вимоги ст. 64 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни, що виразилось у незастосуванні законодавства України на тимчасово окупованій території України АР Крим і неправомірно розглянув матеріали клопотання про обрання запобіжного заходу Джелялову в виді тримання під вартою.

«Суддю» Крапку, який, імовірно, перебуває на території анексованого півострова, оголошено в розшук. В «Урядовому кур’єрі» від 10 вересня публікувалась підозра в цьому ж кримінальному провадженні також громадянину Росії Віталію Власову, який відомий як старший слідчий УФСБ по «Республіці Крим і місту Севастополю». Це слідчий, який займався справою замглави Меджлісу.

Exit mobile version