368.media

Голові Рахункової палати визначили заставу у 50 тисяч гривень

Вищий антикорупційний суд визначив 49,6 тис. гривень застави голові Рахункової палати Валерію Пацкану. Про це повідомляє САП.

Народний депутат VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті обґрунтовано підозрюється у незаконному отриманні 117 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці. Суд застосував до особи запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49,6 тис. гривень. Це максимальний розмір застави, який можна визначити за цією кваліфікацією.

Також на Пацкана покладено низку процесуальних обов’язків, зокрема прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у справі. Строк дії ухвали в частині покладання на підозрюваного обов’язків – до 27 грудня 2022 року.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав компенсацію. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК (зловживання владою, що завдало істотної шкоди).

Exit mobile version