368.media

В Кропивницькому суд відмовив військкому у знятті штрафа за корупцію

Кропивницький апеляційний суд відмовив у знятті штрафу командиру військової частини Валерію Карпуніну, котрий підписав накази про призначення собі премії та надбавки. Про це виданню 368.media   стало відомо з матеріалів адміністративної справи за ч.1,ч.2 ст.172-7 КУпАП.

У січні 2021 року Карпунін, як т.в.о. військового комісара з територіальної оборони Компаніївського районного територіального центру комплектування підписав накази, згідно з котрими йому нараховано надбавки за особливості проходження служби за грудень 2020 року, в розмірі 65% посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років 35% відповідно.

У вересні Компаніївський районний суд визнав його винним в адміністративному порушенні та покарав штрафом 3,4 тис.  гривень.

В апеляційній скарзі на рішення суду першої інстанції Карпунін посилався на те, що суд розглянув справу за його відсутності попри надане клопотання про відкладення розгляду справи.

Також він зазначив, що вказані накази були підготовленні іншою особою, а він підписав їх не читаючи. Відтак вважає це технічною помилкою. Втім, апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги залишивши в силі рішення суду першої інстанції, котрим на Валерія Карпуніна накладено штраф.

Exit mobile version