368.media

Офіс генпрокурора висунув підозру колабораціоністам з Маріуполя

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру чотирьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. ч. 4, 5 ст. 111-1 КК).

За даними слідства, у травні — червні 2022 року четверо мешканців м. Маріуполя та с. Трудівське Волновського району погодились співпрацювати з представниками держави-агресора, які тимчасово захопили частину Донецької області.

Мешканець Волноваського району, обійнявши псевдопосаду начальника відділу з питань розвитку територій «адміністрації Волноваського району ДНР», здійснює контроль за створенням так званого пункту фільтрації у м. Волноваха та бере участь у незаконно діючих комісіях і проводить наради з керівниками підрозділів «установи» захопленого ворогом міста.

Мешканець Маріуполя став так званим начальником інформаційно-аналітичного відділу «адміністрації м. Маріуполя». До його обов’язків входять висвітлення «роботи» окупантів підконтрольними засобами масової інформації у вигідному для держави-агресора ракурсі, виготовлення та погодження пропагандистських матеріалів на підтримку злочинних дій РФ.

Ще один маріупольчанин погодився обійняти посаду виконувача обов’язків директора так званого державного унітарного підприємства «ДНР» «Адміністрація морського порту міста Маріуполя», яке було незаконно створено на базі захопленого військовими РФ Маріупольського морського торговельного порту. Він здійснює господарську діяльність із забезпечення заходу та виходу з акваторії порту торговельних суден РФ.

Четвертий підозрюваний став на чолі захопленого загарбниками комунального комерційного підприємства «Маріупольтепломережа» та обійняв посаду «директора «Маріупольського району теплових мереж» державного унітарного підприємства квазіреспубліки «Донбастеплоенерго». Він «координує господарську діяльність та керує підлеглими».

Exit mobile version