368.media

Ексдепутату Одеської облради дали 15 років за тероризм

Екс-депутата Одеської облради від партії «Родина», бойовика «ДНР» Вадима Савенка засудили до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Прокурором у суді доведено, що чоловік з позивним «Сват»  у травні 2014 року вступив до формувань «ДНР». Він з червня по листопад 2014 року безпосередньо керував терористичною групою «Сват», яка протистояла силам АТО України із застосуванням стрілецької та іншої зброї та території населених пунктів Ленінське, Саханка та Дзержинське на Донеччині.

Крім того, з 2014 по 2016 рік засуджений самостійно або із залученням третіх осіб розміщував на власній сторінці у соціальній мережі Facebook та відеохостингу YouTube пропагандистські антиукраїнські тексти. Також він розміщував фото та відеоматеріали із власним зображенням у військовій формі на фоні прапора так званої «Новоросії» з метою популяризації діяльності «ДНР» та «ЛНР» і висвітлення їх незаконної діяльності у позитивному ракурсі.

У порядку спеціального судового розгляду уродженця Луганщини засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК). Його визнано винним та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнано винним та призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Exit mobile version