368.media

Офіс генпрокурора встановив окупанта, котрий катував українців

В Україні встановили російського військовослужбовця, котрий  підозрюється українською поліцією у порушенні законів та звичаїв війни. Про це йдеться у тексті підозри на сайті Офісу генпрокурора.

Підозрюваний Азамат Кузбармаков є старшим сержантом 15-ї бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф.  За матеріалами справи, під прикриттям широкомасштабного вторгнення, російські військові на початку березня зайшли на територію України і, зокрема, взяли під повний контроль село Бобрик Броварського району Київської області.

Населений пункт був окупований росіянами із 8 по 30 березня. Ворожі війська розмістили бойову техніку, безперешкодно пересувалися вулицями, користувалися майном місцевих жителів, спілкувались з ними, залякували їх та погрожували фізичною розправою.

Кузбармаков 9 березня спільно із трьома невстановленими окупантами зі зброєю, зайшли на територію приватного домоволодіння, де перебувало цивільне подружжя. Старший сержант начебто почав висловлювати погрози фізичної розправи господарю дому, ударив його рукояткою зброї в голову, так що той упав, а Кузбармаков бив потерпілого ногами по корпусу тіла. Потім військові вивели чоловіка з будинку та повели в господарське приміщення на подвір’ї. Один із невстановлених військовослужбовців залишився у будинку разом із дружиною.

У присутності двох невстановлених військовослужбовців РФ Кузбармаков зв’язав потерпілому руки рушником за спиною, повалив на підлогу та почав бити по корпусу тіла та голові. Він припинив бити чоловіка тільки, коли в господарське приміщення прийшла дружина потерпілого. Натомість став стріляти у стелю будинку і вимагати від жінки матеріальні цінності та мобільний телефон. Побоюючись за своє життя та здоров’я, громадянка віддала солдату свій мобільний. Після цього Кузбармаков і троє його товаришів покинули домогоподараство.

Одразу після цього солдати зайшли у сусідній будинок. Кузбармаков відрізав ножом шнур від праски і зв’язав мешканцю руки в положенні за спиною і наказав лежати на підлозі. Далі військовий зробив декілька пострілів у стелю та підлогу біля голови потерпілого, після чого став вимагати матеріальних цінностей і мобільний телефон. Чоловік віддав окупантові свою мобілку. Окупанту заочно повідомили про підозру по ч. 1 ст. 438 ККю

Exit mobile version