368.media

Апеляцію на вирок ексдиректору Чорнобильського спецкомбіната зупинили на час служби обвинувачуваного у ЗСУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок колишньому директору державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат» Михайлу Грабчуку, якого засудили до 3,5 років позбавлення волі. Таке рішення ухвалила колегія суддів.

«Провадження за апеляційною скаргою адвоката — захисника обвинуваченого на вирок зупинити до звільнення з військової служби. Копію ухвали направити учасникам судового провадження та на адресу військової частини Збройних сил України — до відома. Зобов’язати уповноважену особу військової частини ЗСУ повідомити суд про звільнення Михайла Грабчука з військової служби.

Як відомо, 10 листопада суд визнав Грабчука винним і засудив його до 3,5 років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади протягом 3 років і штрафом в 17 тисяч гривень. Також судді задовольнили цивільний позов і зобов’язали Грабчука відшкодувати 1,03 млн гривень збитків.

Як встановили детективи, Грабчук у 2016 році підписав низку угод про постачання пального з переможцем аукціону приватним підприємством «ТТ-Нафта». Надалі, всупереч умовам підписаних договорів та п.2 ч.4 ст.36 закону «Про публічні закупівлі», відповідно до якого істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, директор держпідприємства підписав додаткові угоди про збільшення ціни товару.

При цьому, Грабчуку було достовірно відомо про відсутність документального підтвердження коливання (збільшення) ринкової ціни товару, як підстави для укладення додаткових угод про підняття закупівельної ціни дизельного пального. Як наслідок, ціни за пальне суттєво збільшились, натомість його кількість – зменшилась, що призвело до безпідставного отримання «ТТ-Нафта» грошових коштів за поставку палива.

Exit mobile version