368.media

У Полтаві для шкіл закуплять туалети у фірми, пов’язаної із депутатом міськради

У Полтаві три школи та гімназія замовили перші туалетні кабінки для укриттів — ціна стартує від 20 тисяч, а постачальник може бути пов’язаний із депутатом міськради. Про це повідомляє «Полтавщина».

Заклади освіти Полтави почали замовляти туалетні кабінки для встановлення їх в укриття. Наразі укладено чотири договори на сім таких кабінок.Ціна коливається між 20 тис. грн і 37,8 тис. гривень.

Так, 14 жовтня школа № 9 повідомила про намір укласти договір із ФОП Станіславом Шабаліним на поставку двох туалетних кабінок за 40 тис. гривень. Тобто одна кабінка коштуватиме 20 тис. гривень — разом із доставкою і монтажем.
Того ж дня гімназія № 8 ім. Панаса Мирного підписала з тим самим ФОП договір на поставку однієї туалетної кабінки за 37,8 тис. гривень. Вартість також включає доставку і збір на місці. Виконано це має бути до 21 листопада.
17 жовтня школа № 22 уклала договір на дві туалетні кабінки по 24,9 тис. гривень кожна. Постачальник той самий —  Станіслав Шабалін.

19 жовтня школа № 29 замовила у того самого ФОП Станіслава Шабаліна дві туалетні кабінки по 24,5 тис. гривень кожна. Жоден з оприлюднених договорів у Prozorro договорів не містить інформацію про якісні характеристики туалетних кабінок. Ймовірно, мова йде про мобільні туалетні кабінки, які, наприклад, ще влітку встановили у школах Вінниці.

За даними Мін’юсту, 46-річний Станіслав Григорович Шабалін зареєстрував свій ФОП 1-го липня цього року. Основний вид діяльності — оптова торгівля деревиною, будматеріалами та сантехнікою. Крім того, у нього відкрито ще 34 КВЕД по різних сферах діяльності.

5 жовтня на порталі вакансій rabota.ua Станіслав Григорович розмістив оголошення з пошуку слюсаря зварювальника у ПП «Магнетто». Телефон для контактів збігається з номером ФОПу Шабаліна, а засновниками «Магнетто» є батько та син Немировські. Останні через низку компаній пов’язані із депутатом міськради від «За майбутнє» Ігорем Еренбургом. Детальніше про їхній зв’язок ми говорили у матеріалі про замовлення пожежних сигналізацій у школах.

У свою чергу родина Немировських контролює більшу частину акцій ТОВ «ВКФ «СЕН» — компанії, яка відома будівництвом кардіоцентру, реставрацією філармонії та реконструкцією фонтану за мільйон доларів.

Exit mobile version