368.media

В Миколаєві директор ритуальної служби міськради шпигував для окупантів

Директора КП «Миколаївська ритуальна служба» міськради Олександра Сагайдака викрито на держзраді. Про це повідомляє СБУ.

Чиновника затримано у Миколаївській міськраді, де він перебував на нараді у мера міста.  Сагайдак передавав ворогу персональні дані військовослужбовців ЗСУ, співробітників правоохоронних органів, списки загиблих українських захисників. Також він зливав інформацію щодо оборонних та фортифікаційних споруд у Миколаєві. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників.

За даними слідства, одним з завдань посадовця було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф. Для комунікації та передачі розвідувальної інформації використовувались анонімні акаунти у telegram.

До розвідувально-підривної діяльності він намагався залучити двох своїх підлеглих, одного з інших керівників комунального підприємства та двох мешканців обласного центру, серед яких старший оперуповноважений райуправління поліції. Всі вони є активними прихильниками проросійських поглядів і неодноразово підтверджували це в особистих розмовах та дописах в соцмережах.

Відкрита справа по ч. 2 ст. 111 КК.

Exit mobile version