368.media

У Донецькій області затримали єгеря-колабораціоніста

У Донецькій області затримано єгеря з Лиманського району, котрий повідомляв окупантам про покинуті будинки та доносив на противників «руського миру». Про це повідомляє обласна прокуратура.

Мешканцю с. Старий Караван повідомили про підозру у добровільному наданні незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, тобто у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК).

За даними слідства, з червня  єгер, перебуваючи в окупованому російськими військами селі, надавав загарбникам допомогу у веденні бойових дій проти українських захисників.

Достовірно знаючи про громадян, які евакуювалися з селища, зловмисник повідомляв військовим рф про покинуті житлові будинки, в які окупанти заселялись. Окрім цього, підозрюваний вказував на проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, аби з ними проводили «фільтраційні заходи» задля попередження та припинення діяльності диверсійно-розвідувальних груп, які сприяють військовослужбовцям Збройних Сил України в боротьбі проти армії країни-агресора. Від доносів єгеря постраждали близько 15 мирних громадян.

Exit mobile version