368.media

В Одеській області голова районного управління поліції видав брату вогнепальну зброю

Начальник Одеського районного управління поліції №2 Олександр Драган у порушення антикорупційного законодавства видав зброю родичу. Про це повідомляє НАЗК.

Олександр Драга, діючи в умовах реального конфлікту інтересів, задовольнив заяву рідного брата щодо видачі вогнепальної зброї та набоїв до неї (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП — неповідомлення про реальний конфлікт інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в його умовах). Протокол стосовно поліцейського вже направлений до суду.

Також НАЗК склала протокол щодо в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  у Волинській області Сергія Ющака, який одночасно обіймав посаду директора ТОВ «Волсинт» (ч. 2 ст. 172-4 КУпАП — порушення встановлених законом обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку).

Ще одне порушення зафіксували у начальника Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Віталія Дзюби. Він не повідомив про реальний конфлікт інтересів, що виник під час прийняття рішення щодо винесення постанови про застосування штрафів стосовно автомобільного перевізника, який надавав Дзюбі в користування протягом тривалого часу автомобіль AUDI Q7. Це становило його приватний інтерес (за ч. 1 ст. 172-7 КУпАП — неповідомлення про реальний конфлікт інтересів).

Exit mobile version