368.media

Україна просить Сербію видати ексголову внутрішньої безпеки СБУ

Україна направила Сербії запит на екстрадицію колишнього начальника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, який був затриманий чотири місяці тому. Про це пише BBC News Сербія.

Суд сербського міста Ніш розглядає справу Андрія Наумова на підставі запиту про екстрадицію в Україну. Адвокатка Наумова Таня Савич повідомила, що на першому слуханні, яке відбулося 19 жовтня, петицію України не зачитали, тож причина екстрадиції поки невідома. За її словами, засідання перенесли через те, що Наумов попросив надати перекладача на українську.  За даними джерел BBC у спецслужбах України, запит про екстрадицію надіслали у вересні. Савич каже, що Наумов заявив у суді, що боїться за своє життя в разі екстрадиції в Україну. Адвокат повідомила, що у 2020 році на Наумова вчинили замах і є вирок, тому видача може стати смертним вироком для розшукуваного.

Нагадуємо, що Наумов виїхав з України за кілька годин до початку вторгнення російських військ у ніч проти 24 лютого. Для втечі з країни він використав кілька мікроавтобусів, навантажених готівкою та коштовностями. Автомобілі вирушили до Німеччини, де він переховувався, до свого затримання в Сербії чотири місяці тому.

Exit mobile version