368.media

Судді-хабарнику з Коломиї призначили заставу у 744 тисячі гривень

Судді  Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Володимиру П’ятковському, котрого НАБУ затримала на хабарі у 1,2 тис. доларів, призначили заставу. Про це редакція 368.media  дізналася з ухвали суду по ч. 3 ст. 368 КК.

У серпні цього року мешканець Коломиї хотів закрити справу щодо керування транспортними засобами у стані сп’яніння. Він знайшов адвоката, котрий заявив, що є певна схема розв’язання таких питань. Зокрема за закриття справи по ст. 130 КУпАП  треба передати судді  орієнтовно одну тисячу доларів. При цьому, захисник мав повідомити про наміри судді одержати неправомірну вигоду  тобто шляхом усунення вищезазначених перешкод сприяти вчиненню злочину.

У вересні адвокат уточнив, що розмір хабаря вже становить 1,2 тис. доларів. В телефонній розмові він повідомив, що до раніше названої суми потрібно додати ще двійку і попросив підвезти грошові кошти через два дні. Після отримання коштів  було обговорено питання про надання постанови про закриття провадження. Під час розмови суддя П’ятковський, що рішення в нього на перевірці та буде готове до кінця дня. Надалі помічником судді , яка не була обізнана з протиправними діями, у комп`ютерній програмі «Д-3» створено проєкт (у статусі «чернетка») постанови судді Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області у справі № 346/2650/22 про закриття провадження про адміністративне правопорушення.

П’ятковському вручили підозру по ч. 3 ст. 368 КК. Прокурор просив застосувати до нього заставу у 1,24 млн гривень. Захисник вказав на неповноту врахування прокурором обставин щодо особи підозрюваного. Просив долучити до матеріалів клопотання відомості про позитивну характеристику підозрюваного за місцем роботи, документи про стан сім`ї, зокрема щодо догляду за 92-річної матір`ю підозрюваного, стан здоров`я дружини, відомості про утримання неповнолітнього сина. Також захисник вказує, що підозрюваний має активну громадянську позицію, зокрема був одним з ініціаторів відрахування суддівської винагороди для підтримки фінансової допомоги. Суд зменшив заставу до 744 тис. гривень.

 

Exit mobile version