368.media

ВАКС оштрафував группу суддів за неявку на слухання

Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора застосував грошове стягнення до обвинувачених у справі так званих «плівок ОАСК». Про це йдеться в ухвалі суду.

У засідання 14 жовтня вкотре прибули тільки двоє із 11 обвинувачених. Суд визнав неповажною неявку голови Окружного адмінсуду Павла Вовка, суддів ОАСК Аблова, Погрібніченка, Келеберди, Саніна, Качура, Огурцова, колишнього члена ВККС, а тепер адвоката, Сергія Остапця, ексуддю Вищого адмінсуду Миколу Сіроша.

До них застосовується грошове стягнення — по 5200 гривень кожному, Остапцю — 2600. Обвинувачені ще можуть клопотати про скасування ухвали.

Нагадаємо, що у 2020 році НАБУ заявило про викриття злочинної організації на чолі з головою Окружного адмінсуду Києва, у складі суддів цього ж суду, голови Державної судової організації, колишніх членів Вищої кваліфкомісії суддів та інших осіб. Йшлося про ухвалення замовних рішень і втручання в роботу інших державних органів. Наприклад, щодо визнання відсутності коаліції у Верховній раді та ініціювання заборони на виїзд деяких високопосадовців протягом року після президентських виборів.

Обвинувальний акт у цій справі надійшов до Вищого антикорупційного суду 20 червня 2022 року. З того часу триває стадія підготовчого засідання. Розгляд справи не може відбутися через неявку обвинувачених, а також постійні заяви адвокатів про відводи суддям.

Exit mobile version