368.media

Колишній директор «Держінформ’юсту» зізнався у корупції

ВАКС  затвердив угоду про визнання винуватості колишньою в.о.директора ДП «Держінформ’юст» Олену Нетишенську, яка звинувачувалась у зловживанні службовим становищем. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку по ч.2 ст.364 КК.

За матеріалами справи, у січні 2014 року тодішній директор «Держінформ’юсту» організував підписання договору на постачання державному підприємству програмного забезпечення, розуміючи, що фактично це виконуватись не буде. Йшлося про привласнення коштів, які будуть перераховані підконтрольним директору компаніям. З жовтня 2014-го обов‘язки керівника виконувала його заступниця. У період 2014-2015 років жінка підписала первинні документи, на підставі яких держпідприємство заплатило ТОВ «Астен-МН» гроші за програмне забезпечення, яке фактично не поставлялося.

Колишню в.о. директора звинуватили у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді заподіяння «Держінформ’юсту» майнової шкоди у розмірі 6, 75 млн грн.

Жінці призначили 5 років позбавлення волі умовно – зі звільненням від відбуття покарання на 2 роки. Додатково підсудна повинна заплатити 17 тисяч гривень штрафу. Також їй на 2 роки заборонено працювати в комунальних і державних органах, установах та організаціях на посадах, що пов‘язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями.

Exit mobile version