368.media

Бахматюк заявив, що НАБУ мститься йому

Голова ради директорів агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк назвав неправомірним тиском та «інструментом помсти» висунуту йому та колишньому главі ДФС Роману Насірову підозру 17 жовтня ННАБУ  про отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі при махінаціях із ПДВ.

Як повідомляється в заяві Бахматюка на сайті холдингу у вівторок, висунуту проти нього підозру веде керівник головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський, який нібито має зв’язок із колишнім директором НАБУ Артемом Ситником, якого акціонер агрохолдингу раніше звинувачував у неправомірному тиску на діяльність. Аграрної групи протягом шести років.

Кум Ситника Калужинський вирішив «покошмарити» мою компанію новою безглуздою підозрою. Повторюся: звинувачення полягає в тому, що нібито було порушено черговість повернення ПДВ, при тому, що саме ПДВ відшкодовано законно. Складається враження, що є завдання «прив’язати» мене до будь-якої справи, просто щоб його порушити. Ця підозра, як і всі попередні, не матиме жодних правових перспектив. Але матиме негативні наслідки для компанії та держави. Заява Бахматюка

Голова ради директорів холдингу наголосив, що подальше переслідування «Укрлендфармінгу» Калужинським може призвести до зупинення підприємств холдингу, де працюють 13 тис. осіб, і, відповідно, недоотримання бюджетами всіх рівнів мільярдів гривень податків, які зараз сплачують ці компанії. Поряд з російською агресією це призведе до подальшого скорочення виробництва курячих яєць в Україні та їхнього подорожчання.

Якщо дозволити кумам Ситника і далі використовувати НАБУ як інструмент помсти, ми можемо втратити й ті підприємства, яким вдалося вижити під бомбардуванням ворога. І коли українець купуватиме яйця по 20 грн/шт., коли тисячі людей виявляться без роботи, а бюджет недоотримає величезні суми податків, винними у цьому будуть не лише російські окупанти, а й представники НАБУ.  Бахматюк

Глава холдингу також уточнив, що «Укрлендфармінг» захищатиме свою позицію правовим способом, а також продовжуватиме підтримувати ЗСУ, як це робив з перших днів російської агресії.

Детективи 17 жовтня повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі Роману Насірову та його раднику Олегу Бахматюку, підозрюваному у пособництві під час її отримання.

Уточнюється, що протягом 2015-2016 років голова ДФС отримав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу Бахматюку юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд гривень.

Exit mobile version