368.media

У Дніпрі директор ритуальної служби міськради організувала корупційну схему

Директора комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міськради Ванду Сіровську та її заступника викрили на корупційній змові з вимагання грошей а виділення місць для поховання на кладовищах. Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Сіровська  у змові з вісьмома керівниками кладовищ організували злочинну схему систематичного вимагання. За даними слідства, користуючись емоційним станом родичів, службовці навмисно підвищували вартість ритуальних послуг. За поховання одного померлого учасники схеми вимагали від 10 до 50 тис. гривен, тоді як офіційна сума платежу становить 3,5 тис. гривень.«Такса» залежала від локації кладовища та безпосередньо місця захоронення.  Отримавши хабарі, учасники схеми «гарантували» людям сприяння у виділенні місць для поховання близьких. У випадку відмови громадян сплачувати таку суму, керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання.

Щомісячно організатори схеми отримували прибуток у майже 7 млн гривень. Десятьом службовцям КП повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК).

Exit mobile version