368.media

Співробітника Офісу генпрокурора отримала догану за незаконний виїзд на відпочинок

Прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Наталії Засовенко, яка двічі їздила відпочивати за кордон, не попередивши про це керівництво і режимно-секретний відділ, покарали доганою. Про це редакція 368.media   дізналась з рішення КДКП.

У серпні та жовтні 2021 року Засовенко їздила відпочивати у Туреччину та Грецію, однак чомусь вона не повідомила про це генпрокурора та управління забезпечення охорони державної таємниці.

Згідно з нормативними документами прокуратури, кожен виїзд за кордон працівника прокуратури, який має доступ до державної таємниці, обліковується у відповідному підрозділі, а самі працівники прокуратури повинні проходити обов’язковий інструктаж на тему, як не допустити витоку державної таємниці.

Втім, жінка, яка у зазначений час працювала з матеріальними носіями секретної інформації у двох кримінальних провадженнях, цього не зробила.

Виявилось це вже під час агресії рф, коли у квітні  прокурор готувалася до поїздки у Велику Британію. У цьому випадку прокурор чітко дотрималася відповідного алгоритму дій і повідомила про поїздку. Однак, тоді ж про її несанкційовані поїздки стало відомо в тому числі і Генеральному прокурору. Крім того, відповідну інформацію про перетин кордону прокурором надала  прикордонна служба.

Після службового розслідування, у липні 2022 року прокурор втратила доступ до державної таємниці. У підсумку, за результатами розгляду дисциплінарної справи, Засовенко повідомили про догану.

Exit mobile version