368.media

Жінку, що допомагала ворогу в Донецькій області, засудили до 9 років

Інформаторка рф, яка наводила вогонь по ЗСУ на Донбасі, отримала 9 років за ґратами. Про це повідомляють Офіс генпрокурора та СБУ.

Жінка передавала відомості про розташування підрозділів та пересування техніки ЗСУ у Донецькій області.  Прокурори у суді довели, що засуджена у червні 2022 року добровільно передавала представникам незаконного збройного формування «ДНР» інформацію про переміщення та розташування Збройних Сил України у Донецькій області. Через мобільний додаток та застосунок Google Maps вона зливала ворогу дані про розташування військовослужбовців та складу боєприпасів, переміщення військової техніки і транспорту. Також жінка повинна була повідомляти про результати обстрілів за наданими нею координатами.

Івано-Франківська прокуратура довела у суді, що жінка передавала ворогу:

Своїми діями інформаторка поставила під загрозу життя великої кількості військовослужбовців ЗСУ. Лише завдяки своєчасному реагуванню сил оборони, підрозділ Збройних сил вчасно змінив позиції. Інформаторку засуджено до 9 років позбавлення волі і визнано винною за ч. 3 ст. 114-2 КК (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України).

Exit mobile version