368.media

Посередника, що брав хабаря для директора Чорноморського порту, будуть судити заочно

Вищий антикорупційний суд заочно судитиме директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого обвинувачують у посередництві в одержанні хабаря колишнім в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорем Шевченком. Таке рішення   ухвалила колегія суддів.

Суд вирішив здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні № 52021000000000313 від 15.06.2021 стосовно Дмитра Травинова, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник Дмитро Травінов висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тис. доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру. Як відомо, НАБУ оголосило Травинова в розшук.

Exit mobile version