368.media

Посадовців Міноборони «ПМР» підозрюють у підривній діяльності проти України

У Вінниці суд заочно обрав запобіжний захід до підозрюваного, який обіймає посаду в «Головному управлінні Міноборони» самопроголошеної «Придністровської Молдавської республіки». Про це редакція 368.media   дізналась з ухвали суду по ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК.

У 2006 року в невизнаній республіці провели референдум, оголосивши, що громадяни начебто висловилися за незалежність самопроголошеної республіки від Молдови і майбутню інтеграцію з Росією. У грудні 2013 року Верховна рада ПМР в 1-му читанні прийняла законопроект про застосування на території невизнаної республіки російського законодавства. У березні 2014-му парламентарі попросила держдумурозробити закон, який дозволив би прийняти невизнану республіку у федерацію.

Таким чином, підпорядкованими рф військами на території Придністров’я Республіки Молдова проголошено ПМР і встановлено окупаційну адміністрацію та створено орган «Міністерство оборони».

Громадянин України, молдавського походження у невстановлений слідством час очолив «Головне управління Міністерства оборони» ПМР. Підозрюваний, виконуючи вказівки представника Збройних сил рф, який перебуває у складі окупаційної адміністрації ПМР, спрямовував і контролював діяльність начальника організаційно-аналітичного відділу ГУ МО ПМР і ще трьох співробітників цього відділу та інших невстановлених осіб з адміністрування та наповнення неофіційних каналів у Telegram, Viber, Instagram, VK. Йдеться про канали під назвами «Приднестровец», «MEDIAKILLER ПМР», «Приднестровье 24/7», «PMR_INFO», «Приднестровье online» та «ПРИДНЕСТРОВЬЕ».  З 2022 року в цих інтернет-каналах почала поширюватись викривлена інформація на підтримку такої збройної агресії.

Чоловік підозрюється у державній зраді, а саме підривній інформаційній діяльності проти України, спрямованій на підтримку дій росії як держави-агресора, її збройних формувань. За останніми даними, підозрюваний постійно проживає у Тирасполі, ухиляючись  від правоохоронців.  8 вересня постановою слідчого СБУ цього чоловіка оголошено у розшук.

Суд заочно обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У випадку затримання його не пізніше як через 48 годин мають доставити до суду, який вирішить помістити підозрюваного під варту або пом‘якшить йому запобіжний захід.

Exit mobile version