368.media

Прокурора з Вінниці покарали за нетверезе водіння

Прокурора Вінницької обласної прокуратури Івана Глодного покарали обмеженням строком на 1 рік на переведення на посади вищого рівня за нетверезе водіння. Про це редакція 368.media  дізналася з висновку КДКП.

Пізно увечорі 11 січня  до патрульної поліції  надійшло одразу три повідомлення про те, що у напрямку Вінниці рухається автомобіль Toyota, водій якого перебуває у стані алкогольного сп’яніння. За рулем знаходився прокурор. Він  пред’явив патрульним посвідчення прокурора, але проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці інциденту відмовився. На нього склали протокол по ст. 130 КУпАП.

Пізніше, даючи свідчення під час службового розслідування відносно прокурора, патрульні розповіли, що Глодний зізнався, що вживав алкоголь, але при цьому відмовився підписати протокол, часто нецензурно висловлювався, а потім взагалі залишив місце інциденту на таксі. А на наданих поліцією відеозаписах є також епізод, як прокурор просить патрульних не складати на нього протокол, оскільки це створить йому проблеми на роботі.

Далі прокурор поїхав до Липовецької міської лікарні, де пройшов огляд на стан алкогольного сп’яніння. Цей огляд не виявив у прокурора ознак вживання алкоголю. У підсумку, 20 квітня Вінницький міський суд закрив справу с у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

У ході службового розслідування свідчення відносно Глодного  надала бармен закладу, до якого 11 січня навідувався прокурор. Вона повідомила, що у момент появи у закладі він вже явно був нетверезий. Поводився прокурор розв’язно, спілкувався грубо і вимагав зробити музику голосніше, але потім розвернувся і пішов.

Керівник Вінницької обласної прокуратури Олександр Бутович надіслав скаргу на підлеглого до КДКП. Але потім, вже під час дисциплінарного розгляду, представник обласної прокуратури попросив не звільняти його з прокуратури та врахувати, що він користується повагою колег, а після інциденту став працювати більш наполегливо та ініціативно.

На свій захист Глодний повідомив, що поспішав до хворої дитини в інше місто. При цьому він порушив правила дорожнього руху – виїхав на зустрічну смугу. Це порушення помітив патрульний автомобіль, що їхав позаду, і дав команду зупинитися. Прокурор вирішив, що його хочуть оштрафувати за порушення правил дорожнього руху і був здивований, коли йому почали інкримінувати керування автомобілем у стані алкогольного  сп’яніння. З таким підходом прокурор не погодився і тому поїхав до Липовецької лікарні для проходження медичного огляду, який не виявив ознак алкогольного сп’яніння. Також Іван Г. повідомив, що поліцейські, на його думку, навмисне склали на нього протокол за ст. 130 КУпАП, оскільки раніше прокурор неодноразово брав участь у затриманні поліцейських, які вчиняли злочини.

Глодний все ж таки визнав, що ввечері 11 січня він вжив невелику кількість алкоголю, вже прийшовши додому з роботи. Але в цей час йому зателефонувала дружина, яка перебувала з дитиною в іншому місті, і повідомила, що їхній син захворів та Івану Г. треба до них приїхати.

Вивчивши позиції сторін, дисциплінарний орган прокуратури дійшов висновку, що прокурор справді скоїв дисциплінарний проступок, оскільки відмовився проходити огляд на місці інциденту 11 січня. Його притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді заборони строком на 1 рік на переведення до органів прокуратури вищого рівня та призначення на вищу посаду в прокуратурі, де він вже працює.

Exit mobile version