368.media

В Житомирській області комунальник уник покарання за корупцію

У Житомирської області директора КП «Гарант» Попільнянської селищної ради  звільнили від покарання за розтрату у зв’язку з закінченням термінів давності. Про це виданню 368.media стало відомо вироку Брусилівського райсуду за ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК.

Олександр Козловський 9 лютого 2015 року був призначений розпорядженням Попільнянського селищного голови т. в.о. директора КП «Гарант». У серпні він прибув до приватного підприємця в Тернополі для огляду автомобіля-сміттєвоза, що був уже укомплектований навісним обладнанням. Вартість авто складала 408 тис. гривень.

Аби уникнути необхідно проводити закупівлю відповідно до закону «Про здійснення державних закупівель», директор уклав з приватним підприємцем п’ять договорів на постачання товарів: договір на суму 96 тис. гривень щодо постачання кузова з боковим завантаженням, договорів на 63 тис. гривень на поставку маніпулятора договір на 51 тис. гривень на поставку гідроциліндра, договір на 99 тис. гривень на поставку механізму пресування та договір на суму 99 тис. гривень на поставку автомобіля «КАМАЗ 53215» бувшого у використанні.

Згідно договорів 4 серпня 2015 року на рахунок приватного підприємця було перераховано 394 тис. гривень та сформовано кредиторську заборгованість в розмірі 14 тис. гривень.

При цьому, фактична ринкова вартість спеціального вантажного автомобіля з навісним обладнанням становить 146 тис. гривень. Таким чином, Козловський своїми діями завдав матеріальних збитків КП «Гарант» у сумі 261,4 тис. гривень.

Брусилівський районний суд виправдав його від звинувачень за ч.4 ст.191 КК, втім визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366 КК, призначивши йому покарання у вигляді одного року обмеження волі. При цьому, у зв’язку з закінченням термінів давності суд звільнив його від відбування покарання.

 

Exit mobile version