368.media

В Чернігові рятівника посадили на 5 років за хабарництво

Начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського райуправління ДСНС Володимира Гребельного визнали винним у хабарництві, засудивши до в’язниці. Про це виданню368.media стало відомо з вироку суду за ч.3 ст. 368 КК.

Встановлено, Володимир Гребельний 10 червня 2021 року зателефонував до приватного підприємця, котрий здійснював господарську діяльність на території пилорами. В цей же день, він зустрівся з підприємцем на автодорозі між селами Ковпита та Ведильці Чернігівського району та повідомив про необхідність надати хабар в 10 тис. гривень. За це він обіцяв не вживати заходів щодо проведення перевірки дотримання правил пожежної безпеки на вищевказаній пилорамі. Наступного дня він отримав половину оговореної суми.

В суді Володимир Гребельний своєї вини не визнав, зазначивши, що будь-яких повноважень на здійснення перевірки у нього не було, тим більше з 2004 року законодавчо встановлена заборона на проведення перевірок суб`єктів підприємництва, що перебували на єдиному податку, тому зазначена пилорама не підлягала перевірці. Водночас він відмовився коментувати обставини, що викладені в обвинувальному акті.

В свою чергу приватний підприємець зазначив, що з осені 2020 року здійснює господарську діяльність на території колишнього СТОВ «Полісся». У червні 2020 року до нього зателефонував Гребельний та попросив про зустріч, під час якої був одягнений у формений одяг та повідомив, що на пилорамі маються неполадки кабеля, відсутні вогнегасники, якщо не усуне порушень, то доведеться пилораму закрити. Свідок подумав, що якщо компетентна людина вказала на порушення, значить вони є. Також Гребельний сказав, що треба допомагати фінансово, раз на рік по 10 000 грн. Свідок відповів, що зрозумів, але зараз зможе надати лише 5000 гривень, а в кінці року віддасть залишок. Як він зрозумів з розмови, гроші треба було платити, щоб не було перевірок з боку ДСНС.

Чернігівський районний суд визнав Володимира Гребельного винним за ч.3 ст. 368 КК та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Зокрема йдеться про трикімнатну квартиру загальною площею 101,1 кв.м, нежитлове приміщення 4,1 кв.м., половина будинку площею 129,8 кв. м.

Також суд позбавив його звання — підполковника служби цивільного захисту.

 

Exit mobile version