368.media

Ужгородського прокурора покарали через проблеми з поліцією

Прокурора Ужгородської окружної прокуратури Дмитра Мирошниченка покарали дисциплінарним стягненням за підозру у керуванні автомобілем в стані алкогольного сп’яніння попри виправдувальний вирок суду. Про це виданню 368.media стало відомо з рішення №162дп-22 Відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Зазначається, Дмитра Мирошниченка 9 жовтня 2021 року працівники патрульної поліції зупинили на вулиці Жупанській за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування у них виникла підозра, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Відтак вони запропонували йому пройти перевірку з допомогою «Драгера».

Мирошниченко відмовився від проходження перевірки на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі. У зв’язку з цим патрульною поліцією складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 122 КУпАП та протокол за ч.1  ст. 130 КУпАП, які скеровано до суду.

У грудні 2021 року постановою Ужгородського міськрайонного суду провадження у справі закрито у зв’язку з відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення.

Дмитро Мирошниченко надав пояснення, що проїжджаючи вздовж набережної поблизу драматичного театру, він зустрів свого колегу, котрий розмовляв з дівчиною. В подальшому він попросив його підвезти дівчину додому.

За словами Мирошниченка, дівчина перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Дорогою їй ставало погано, і вони декілька разів зупинялись. Близько другої години ночі, під час руху автомобілем містом у нього задзвонив телефон, який випав з кишені під сидіння. Намагаючись його дістати й керуючи при цьому автомобілем, він перетнув суцільну лінію розмітки. У цей же час помітив позаду автомобіль патрульної поліції з увімкнутими проблисковими маячками та зупинився.

Після зупинки та перевірки його документів поліцейський повідомив, що він відчув запах алкоголю, у зв’язку з чим запропонував йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння за допомогою алкотестера «Драгер» на місці зупинки автомобіля.

На це Мирошниченко не погодився, пояснивши це побоюванням захворіти на коронавірусну хворобу, а також тим, що алкогольних напоїв він не вживав.

Надалі, з дозволу поліції він припаркував автомобіль, та зателефонував до свого колеги. Як зазначив Мирошниченко, разом зі знайомим у цей день він пройшов огляд на стан алкогольного сп’яніння у медичному закладі, за результатами котрого визначено, що він не перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

Попри пояснення Мирошниченка та виправдальний вирок суду,   орган, що здійснює дисциплінарне провадження, призначив дисциплінарне стягнення у виді заборони на один рік на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду.

 

Exit mobile version