368.media

Українську акторку підозрюють у колабораціонізмі

У СБУ підозрюють громадянку України Наталю Романіченко (Федорину)  у колабораційній діяльності:  добровільному зайнятті посади в окупаційному органі влади, публічному запереченні громадянином збройної агресії  та інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 1, 5,6 ст. 111-1 КК). Підозра опублікована на сайті Офісу Генпрокурора.

За версією правоохоронців, Романіченко погодилась очолити незаконний орган влади — адміністрацію міста Василівка Запорізької області, добровільно обійняла посаду в.о. керівника адміністрації.

В Інтернеті підозрювана опублікувала відеозвернення, в якому повідомила, що бере на себе функції голови  міста та закликала місцевих жителів сприяти окупантамю

Романіченко з’явилася перед камерою з георгіївською стрічкою на руці і закликала місцевих мешканців співпрацювати з «братським російським народом». Повідомила, що 2014 року стався «державний переворот» та «кривава бійня, яку розв’язав київський режим».

Жінка неодноразово давала інтерв’ю проросійським ЗМІ, мала робочу зустріч з офіційним представником держави-агресора — ймовірно,  губернатором Новгородської області РФ А. Нікітіним.

Наталія Романіченко — акторка і грала у багатьох українських серіалах, власниця одного з модельних агентств для дітей. У 2020-му році влаштувала своїм двом маленьким синам фотосесію у радянській військовій формі.

 

 

Exit mobile version