368.media

У Харкові завідувач лікарні ветмедицини засуджений за хабарництво

Завідувач дільничною лікарнею ветеринарної медицини № 1  Харкова Сергій Піддубко заплатить 34 тисячі гривень штрафи за хабар, котрий він отримав за «прискорене» виготовлення міжнародних ветеринарних паспортів. Про це виданню 368.media стало відомо з рішення суду за ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 368 КК.

Згідно з матеріалами справи, 24 червня 2022 року до Сергія Піддубко звернувся громадянин, котрий планував у дільничній лікарні ветеринарної медицини виготовити 7 санітарно-ветеринарних паспортів міжнародного зразка на собак, що йому належать.

Піддубко зазначив, що може забезпечити проведення відповідних процедур та видачу санітарно-ветеринарних паспортів міжнародного зразка, однак на це потрібного багато часу та вакцину, яка відповідає міжнародним стандартам ветеринарної медицини.

При цьому, він зазначив, що може прискорити проведення всіх процедур та надасть необхідні вакцини для щеплень. За його словами офіційна плата адміністративної послуги складає 51 гривню за один паспорт. Водночас повідомив, що за прискорення процедур необхідно йому надати по 1,5 тис. гривень за кожну собаку — у сумі 10,5 тис.  гривень.

Після отримання хабаря його було викрито працівниками правоохоронних органів. Дії Сергія Піддубко кваліфіковані за ч. 1 ст.366 та ч.1 ст. 368 КК.

22 вересня 2022 року Київський районний суд Полтави визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу 34 тисячі гривень з позбавленням права обіймати в державних установах посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих строком на 1 рік та 6 місяців.

Exit mobile version