368.media

У Херсоні працівники колонії пішли на службу до окупантів

Співробітників «Північної виправної колонії №90», що у Херсоні, підозрюють у колабораціонізмі. Про це йдеться у текстах підозр, що оприлюднені на сайті Офісу генпрокурора.

За інформацією  ДБР, заступник начальника установи Олексій Арнаут погодився на пропозицію окупантів очолити колонію. Продовжувати працювати погодилась й начальник відділу соціально-психологічної служби Оксана Мінцева. Вона обійняла посаду начальника відділу кадрів.

Головна бухгалтерка колонії Тетяна Цатурова на пропозицію росіян стала керувати бухгалтерією «Управления службы исполнения наказаний Херсонской области». Помічник начальника установи Олег Тютюрай став при окупантах керівником «Херсонського слідчого ізолятору».

Усім їм інкримінується ч.7 ст.111-1 КК.

Нагадаємо, що начальник «Північної виправної колонії №90» Євген Соболєв підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану. Він нібито сприяв окупантам у ремонті їх військової техніки на території колонії силами засуджених. Крім того, російським військовим надавалися у колонії місця для відпочинку в кімнатах тривалих побачень, медичне забезпечення і лікування.

В окупованому місті Соболєв очолив «Управления службы исполнения наказаний Херсонской области». На зрадника у червні скоїли замах, але він вижив.

Exit mobile version