368.media

Чернігівській екоінспектор визнав провину у корупції

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області Роман Величко засуджений за вимагання хабаря. Про це виданню 368.media   стало відомо з вироку за ч.1 ст.368 КК.

Згідно з наказом обласної екологічної інспекції у 2021 році було призначено планову перевірку ТОВ «Аграрна компанія «Еко-Парк» у період з 1 по 14 липня 2021 року щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Втім, 6 липня, прибувши на територію ТОВ «Аграрна компанія «Еко-Парк» інспектор Роман Величко запропонував тимчасово виконуючому обов`язки директора сплатити 10 тис. гривень. За ці кошти інспектор обіцяв знизити суму нарахованої ним шкоди, завданої фірмою навколишньому природному у результаті забору води з артезіанської свердловини без спеціального дозволу на водокористування.

Через тиждень, перебуваючи в салоні службового автомобіля, він отримав раніше оговорену суму, після чого був викритий працівниками правоохоронних органів. У суді чоловік визнав провину.

Козелецький районний суд Чернігівської області визнав його винним та зобов’язав сплатити штраф 34 тис. гривень, а також позбавив права обіймати посади пов`язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки.

 

Exit mobile version