368.media

У Хмельницькому хлопця засудили за малювання свастики на синагозі

Хмельницький суд призначив рік умовно чоловікові, який в травні цього року намалював свастику на синагозі. Про це редакція 368.media   дізналась з вироку по  ст. 179 КК.

Інцидент стався вночі 16 травня цього року, на провулку Пекарському, 2. Уродженець села Севрюки Борис Багрієвич  намалював чорною фарбою на стінах синагоги свастику та нецензурне слово. Зазначається, що чоловік вчинив так «з мотивів приниження гідності та образи релігійних почуттів віруючих в учення іудаїзму».

Синагога ремісників  збудована в 1890 році. В часи Радянського Союзу в її приміщенні відкрили школу гімнастики, але після здобуття Україною незалежності синагогу повернули єврейській общині.

Чоловіку вручили підозру за ст. 179 КК (осквернення релігійних святинь), яка передбачає як мінімум 17 тис. гривень штрафу.

Слідство встановило, що Багрієвич скоїв хуліганство, аби принизити почуття вірян. Хлопець уклав угоду про визнання винуватості, тож суддя звільнив його від основного покарання, призначивши рік іспитового терміну.

 

Exit mobile version