368.media

АРМА встановило контроль над компанією, що належить «Газпрому»

Солом’янський районний суд Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами 100% статутного капіталу нафтогазової компанії ТОВ «Газпронефть Лубрікантс Україна», котра входить в групу російських компаній «Газпром». Про це виданню 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 4 ст.110-2 КК.

Зазначається, посадові особи ТОВ «Газпронефть Лубрікантс Україна» здійснюють фінансування російської збройної агресії проти України.

Зокрема встановлено, що кінцевим бенефіціарним власником фірми є російська компанія ТОВ «ГПН-Операційне Управління», зареєстрована у Санкт-Петербурзі. Крім того, за даними єдиного державного реєстру юридичних осіб рф кінцевим бенефіціарним власником є ПАТ «Газпром Нафта», який своєю чергою, володіє 99,9% частки статутного капіталу та безпосередньо афілійоване із ТОВ «Газпромнефть Лубрікантс Україна», в частині отримання доходу від здійснення підприємницької діяльності.

ПАТ «Газпром Нафта», за представництва ТОВ «Газпромнефть Лубрікантс Україна», активно веде бізнес в Україні. За період з 2021 по  лютий 2022 року  фірмою імпортовано з рф до України нафтопродуктів, відповідно до митних декларацій, на суму понад 8 млн гривень.

При цьому, за вказаний вище період ТОВ «Газпромнефть Лубрікантс Україна» продала отриманих з рф паливно-мастильних матеріалів на суму 104,3 млн гривень.

Крім сплати податків до державного бюджету рф, за результатами здійснення підприємницької діяльності ТОВ «Газпромнефть Лубрікантс Україна» на території України, відповідно до відкритої інформації федерального казначейства рф, ПАТ «Газпром Нафта» на постійній основі є учасником системи державних закупівель рф, в частині постачання паливно-мастильних матеріалів міністертсву оборони та іншим органам державної влади рф.

Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив клопотання слідства про передачу в управління АРМА 100% статутного капіталу ТОВ «Газпромнефть Лубрікантс Україна», вартістю 6,19 млн гривень.

Exit mobile version