368.media

У Рені затримали ворожого корегувальника

Жителю міста Рені повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК). Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, з серпня 2022 року чоловік співпрацював з представниками ФСБ РФ. Він збирав і передавав дані про місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ та тероборони, розташування блокпостів, фортифікаційних споруд та засобів протиповітряної оборони на території Рені та Ізмаїльського району.

Також на виконання завдань російських кураторів, він передавав географічні координати адміністративних об’єктів та будівель правоохоронних органів, міського центру комплектування та соціального захисту населення у Рені.

Агент детально розписував ворогу інформацію щодо складу, чисельності, озброєння підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, а також особистих даних військовослужбовців та правоохоронців.

Фотознімки та власноручно складені ним план-схеми підозрюваний передавав за допомогою одного з месенджерів для подальшого корегування ворогом ракетних ударів.

Під час затримання у чоловіка вилучено мобільні телефони, ноутбук та 2 корпуси із запалами від гранат Ф-1.

Exit mobile version