368.media

Поліція встановила окупантів, котрі розстрілювали машини у Гостомелі

Нацполіція повідомила п’ятьом військовослужбовцям рф заочні підозри  у порушенні законів та звичаїв війни у поєднанні з умисним вбивством. Про це свідчать документи на сайті Офісу генпрокурора.

Мова йде про  Сергія Казеічева —  командира загону міліції особливого призначення ЗМОП по Красноярському краю, його заступника — Сергій Вейкколлайнена, війсковослужбовець із числа командного складу управління росгвардії по Красноярському краю Олега Потопальського, а також  Микити Гадаєва та Олексія Малахаєва.


Вважається, що 25 лютого в ранковий час Казеічев перебував на бойових позиціях на вулицях Шевченка і Свято-Покровській в смт Гостомель Київської області, напроти ЖК «Чеський двір» і поблизу магазину «Фора». Він начебто віддав наказ заступнику розстрілювати цивільне населення і автои, що рухаються до села Раковка Вишгородського району і в протилежному напрямку. Потопальському віддав аналогічний наказ про розстріл на вулиці Шевченка авто і людей, що рухаються у напрямку міста Буча і в протилежному.


У свою чергу, Вейкколлайнен і Потопальський передали накази підлеглим — Гадалову і Малохаєву та інших невстановленим військовослужбовцям рф. Зранку і до 15 години  Гадалов і Малохаєв обстріляли вісім цивільних автівок, що рухалися вулицею Шевченка. Четверо людей загинуло, причому двоє з них іноземці — громадянин росії і громадянин Німеччини. Машини на вулиці Свято-Покровській обстрілювали невстановлені наразі військові, заподіявши смертельне поранення одній людині.

Exit mobile version