368.media

В Україні 13 військовослужбовців засудили за відмову виконувати накази

У вересні в Україні покарали понад 13 військовослужбовців, котрі відмовились виконати наказ командування. Про це виданню 368.media   стало відомо з вироків судового реєстру.

Зокрема, 23 липня перебуваючи в ротному опорному пункті поблизу с. Єлизаветівка командир бойової машини Дмитро Сергійчук отримавши усний наказ свого прямого начальника командира механізованої роти механізованого батальйону про висування до бойових позицій відмовився його виконати. Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області 12 вересня визнав його винним у кримінальному правопорушенні передбаченому ч. 4 ст. 402 КК та призначив покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні строком на два роки.

У вересні Коломийський суд Івано-Франківської області покарав старшого солдата Дмитра Долотова, котрий відмовився виконати наказ щодо вибуття за межі області. Суд призначив йому покарання у вигляді арешту строком на 6 місяців з відбуванням на гауптвахті.

Костянтинівський суд Донецької області покарав солдата 71-го  окремого батальйону територіальної оборони Андрія Музалевського, котрий відмовився виконати наказ зайняти оборону по певному рубежу. Суд затвердив угоду про визнання винуватості згідно ч. 4 ст. 402 КК та призначив покарання у вигляді штрафу 102 тис. гривень.

Центральний районний суд міста Миколаєва призначив два роки умовно солдату мінометного взводу Віталію Стрельбицькому, котрий відмовився виконати наказ та вибути до місця виконання завдань за призначенням у Донецькій та Луганській областях.

Загалом, у судовому реєстрі у вересні наявні щонайменше 13 вироків щодо військовослужбовців, котрі відмовились виконати наказ командування.

Exit mobile version