368.media

Луцькому терористу дали 13 років позбавлення волі

Луцький міськрайонний суд виніс вирок Максиму Кривошу, який у липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13-ма заручниками.

Його обвинувачували у захопленні заручників, незаконному поводженні зі зброєю, вчиненні теракту, замаху на життя правоохоронця. Суд визнав Кривоша винним за усіма статтями. Він отримав 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час оголошення вироку Кривош жбурнув у бік суддів шматок господарського мила. За інформацією Детектор медіа, він сказав: «Помийте своє життя тюремним милом» і додав, що винним себе не вважає.

У коментарі Суспільному Кривош зазначив, що оскаржувати вирок суду не буде.  За даними видання, апеляцію на рішення суду може подати прокуратура. Сторона обвинувачення наполягала на ув’язненні терміном 15 років.

У липні 2020 року близько 09:25 ранку у центрі Луцька озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус, у якому було 13 заручників. Він вимагав від топ-політиків та духовенства країни записати відео, де вони визнають себе «терористами у законі», а від президента Володимира Зеленського – прорекламувати документальний фільм «Земляни» 2005 року.

Зеленський опублікував у своєму Facebook відео, в якому виконує вимогу Кривоша. Згодом відео видалили.

Exit mobile version