368.media

Нацполіція встановила росіянина, котрий вбивав людей у Ірпені

Нацполіції підозрює російського військовослужбовця Олександра Тимофєєва у порушенні законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб у поєднанні з умисним вбивством. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Молодший сержант Тимофєєв, 1996 року народження, перебуває на посаді механіка-водія  5-ї роти 234-го гв. десантно-штурмового полку. Тимофєєв зареєстрований у селі Грибулі Псковської області.

За версією слідства, він брав участь у збройній агресії у місті Ірпінь Київської області. У  березні Тимофєєв з іншими солдатами перебували на території ЖК Green Yard. Вони проникли до однієї з квартир на вулиці Катерини Білокур, 4-в. Всередині виявили потерпілого і ще двох місцевих жителів.

Окупанти вивели людей на вулицю. Потерпілого повели до під’їзду сусіднього будинку. Переконавшись у проукраїнській позиції цього чоловіка, який не мав зброї чи інших предметів, що могли б виправдати жорстокість, окупанти почали хаотично бити його по тілу руками й ногами. При цьому потерпілий стояв зі зв’язаними за спиною руками. Далі чоловіка зв’язали у горизонтальному положенні і скотили по схилу до тильної сторони сусіднього будинку. На завершення один із російських солдатів, який залишається невстановленим, зробив сім пострілів у потерпілого.

Раніше головне управління розвідки Міноборони інформувало, що до воєнних злочинів в місті Бородянка Київської області причетні російські військовослужбовці 234 десантно-штурмового полку.

Exit mobile version